Megrendelhető anyagok

A bölcsődei étkeztetés felmérése, pilot vizsgálat CD

A „Közös Kincsünk a Gyermek” Nemzeti Csecsemő és Gyermekegészségügyi Program keretében
A bölcsődei étkeztetés felmérése, pilot vizsgálat
2010.

2500 Ft,- Megrendelő
A korai fejlesztés-rehabilitáció DVD

 A DVD tárgyilagosan bemutatja a Magyarországon jelenleg legismertebb korai fejlesztési-rehabilitációs módszereket, programokat, szervezeteket. Hasznos információkat nyújt a támogató szervezetek elérhetőségéről, a társadalombiztosítási juttatások rendszeréről és jogszabályokról. A DVD-t ajánljuk védőnőknek, házi gyermekorvosoknak, rehabilitációs szakembereknek, dietetikusoknak, gyógypedagógusoknak, a téma iránt érdeklődő, ill. a témában érintett minden szakembernek és laikusoknak, szülőknek egyaránt.

2500 Ft,- Megrendelő
Gyermekbiztonság – balesetmegelőzés DVD

A DVD 14 db 30-50 másodperces balesetmegelőzési spot-ot tartalmaz végtelenített lejátszási formában. A kisfilmek mindegyike modellez egy baleseti helyzetet, majd bemutat egy lehetséges elkerülési módot. A spotok lejátszhatók hang nélkül is, így alkalmasak gyermekrendelőkben, várókban történő vetítésre, a lakosság szélesebb körű tájékoztatása érdekében.
A következő témák kerültek feldolgozásra: gyalogos biztonság, kerékpáros biztonság, vízbiztonság- fulladások megelőzése, járművek utasának biztonsága, discobalesetek megelőzése, kerti medencébe fulladás megelőzése, zuhanásos balesetek megelőzése, égés, forrázás, játszótéri balesetek megelőzése, vegyszermérgezés megelőzése, gyógyszermérgezés megelőzése, áramütés megelőzése, önakasztásos balesetek megelőzése.

1800 Ft,- Megrendelő
Tudj és merj segíteni! DVD

Tudj és merj segíteni!

Középiskolásoknak szóló interaktív oktatási segédanyag elsősegélynyújtás témában.
Az oktató anyag végigvezet a legfontosabb sürgősséget igénylő helyzetek felismerésétől a veszélyhelyzet értékelésétől a mentőhíváson át a konkrét teendőkig. Elsősorban azokkal a sérülésekkel, egészségkárosodásokkal foglalkozik, amelyek felismerésében, ellátásában fontos, akár életmentő szerepe lehet az elsősegélynyújtónak. A szöveges megjelenítést hanganyagok és filmrészletek egészítik ki. Az oktató anyag végén két film is megtekinthető, egy hosszabb, több sürgősségi helyzetet is megjelenítő film „Segíts másokon!” címmel, amely tartalmazza a súlyos sérült, a súlyos vérzés, ájulás, égés, epilepsziás rosszullét, végtagsérülések ellátását, valamint az eszköz nélküli újraélesztést és a defibrillátor alkalmazását. A rövidebb film „Ments életet!” címmel az eszméletlen beteg ellátását és a 2006. évi ajánlás szerinti eszköz nélküli újraélesztést tartalmazza.
Az oktatási segédanyagot azoknak a középiskolai tanároknak, iskolaorvosoknak, védőnőknek ajánljuk, akik ebben a témában a tanulók ismereteinek fejlesztésével foglalkoznak.

 

2500 Ft,- Megrendelő