Rendezvényeink

Egészségnap a serdülő korosztálynak

2012. Május 3. - 2012. Május 3.

- Kiemelt célcsoport a fogyatékkal élők –
2012 május 3. Griff Hotel

A sikeres rendezvénysorozatot idén hatodik alkalommal rendeztük meg, Jól-lét és Egész-ség Kamaszkorban címmel, az elmúlt évek nagysikerű egészségnapjainak folytatásaként, melyen a serdülőknek kívántunk segítséget nyújtani abban, hogy élményeket és tapasztalatokat szerezzenek az egészséges életről.
A rendezvényen a diákok találkozhattak olyan szakemberekkel, sportolókkal és ismert közéleti személyiségekkel, akik hívei az egészségtudatos magatartásnak, és hitelesen kommunikálják az egészséges életmód és egészséges jövőkép lehetőségeit.


Egészségfejlesztési- és projektmenedzsment képzés

2012. Február 23. - 2012. Március 10.

A Béres Egészség Hungarikum Alapítvány 30 tanórás, ingyenes akkreditált pedagógusképzésre invitálja az egészséglelkes pedagógusokat!

A képzésen egészségfejlesztési- és projektmenedzsment alapismereteket tanulnak a résztvevők. A megtanultakat pedig a hatékonyabb egészségfejlesztés érdekében alkalmazhatják iskolájukban.


Gyermekbiztonsági konferencia

2011. Június 15.

konferencia a gyermekbiztonság gyakorlati kérdéseivel foglalkozott. Részét képezte egy média szakember-gyermekbiztonsági szakember kerekasztal párbeszéd, melynek célja annak megvitatása, hogyan segítheti a média a gyermekbiztonsági megelőző munkát, hogyan segíthetik a szakemberek a média ez irányú tevékenységének sikerét. Ezt egy látványos vízbiztonsági és vízi mentési bemutató követte a Szent Flórián Búvárklub és a Gyermekmentő alapítvány közreműködésével.


Szoptatás elméleti és gyakorlati kérdései III. konferencia

2011. Május 18. - 2011. Május 18.
Rendezvény képei

Szoptatás elméleti és gyakorlati kérdései III. konferencia

Célcsoport: szülész-nőgyógyász, háziorvos, gyermekgyógyász, klinikai szakpszichológus, védőnő, egészségügyi szakember.


Korai fejlesztés továbbképzés

2011. Május 4. - 2011. Május 5.

Neves szakemberek közreműködésével második alkalommal rendezte meg az OGYEI „Korai fejlesztés és rehabilitáció” című továbbképzését. Előző évben főleg az alapellátás szakemberei – orvosok, védőnők, az idei évben a szociális területen dolgozó szakemberek – bölcsődei gondozónők, ápolók is részt vettek a továbbképzésen. Reményeink szerint az alapellátáson belüli és kívüli módszerek és szakellátások ismerete az ágazatközi hatékony együttműködést javítja, és elősegíti a gyermekek problémáinak időben történő felismerését, az időben megkezdett fejlesztést. Jó hangulatú, párbeszédre is alkalmas négy napon vehettek részt a jelentkezők.

A részletes program megtekintéséhez kattintson a tovább gombra!


Elsősegélynyújtó-újraélesztő tanfolyam

2011. Április 16. - 2011. Június 11.

 

 

 

 

 

 

 

 

Elsősegély tanfolyam időpontok:

2011. Április 16.
2011. Április 30.
2011. Május 7.
2011. Május 14.
2011. Május 21.
2011. Május 28.
2011. Június 4.
2011. Június 11.

 

Elsősegélynyújtás tanfolyamunkhoz kapcsolódó - a tanfolyamon is bemutatásra kerülő - oktatási segédanyagunk már elérhető a tanfolyamon résztvevők számára!

Oktatási segédanyagként használható elsősegélynyújtás-oktatáshoz.

A „Tudj és merj segíteni!” című interaktív oktató DVD két filmet tartalmaz a legfontosabb elsősegélynyújtási helyzetekről és a 2006-os ajánlás szerinti eszköz nélküli újraélesztésről, valamint a  félautomata defibrillátor használatáról.

 

A tanfolyam résztvevői a helyszínen megvásárolhatják, vagy megrendelhetik .
Ára: 2500 Ft.


KamaszOK vagyunk képzés

2011. Május 6. - 2011. Május 14.

Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet által az iskolában dolgozó pedagógusoknak és pszichológusoknak meghirdetett  „KamaszOK vagyunk” egészség- és személyiségfejlesztő iskolai programjához kapcsolódó 30 órás, tréning jellegű képzése sikeresen lezajlott.
A jövőben újabb képzések indítását tervezzük. Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet Toma Andrea kolleganőnknél, a toma.andrea@ogyei.hu e-mailcímen lehet.
A programról és a tréningről készült összefoglaló leírást lentebb található


Közös Kincsünk a Gyermek programtanács ülés

2010. Január 1.

Szakfőorvosi értekezlet

2009. Február 1.