Megrendelhető kiadványok

A kiadvány címe   Formátum Leírás Ára Megrendelő
"Gyermek-élet-veszélyben"  DVD   1500 Ft,- megrendelő
 "Serdülőkorú fiatalok egészsége és életmódja 2010"    kötet A "Serdülőkorú fiatalok egészsége és életmódja 2010" című, a WHO-val együttműködésben megvalósuló nemzetközi kutatás (HEALTH BEHAVIOUR IN SCHOOL-AGED CHILDREN, HBSC) hetedik, 2010-ben több mint 8000 tanuló bevonásával lezajlott országosan reprezentatív felméréséről készült kutatási jelentés  2000 Ft,- Megrendelő
 "KamaszOK vagyunk" DVD   DVD

A DVD tartalmazza a "KamaszOK vagyunk" program kisfilmeit, gyakorlatainak
és szakmai háttéranyagokat.

 1000 Ft,- Megrendelő
"KamaszOK vagyunk" egészség- és személyiségfejlesztő program - módszertani kézikönyv   kötet

A módszertani kézikönyv tartalmazza az I. modul továbbfejlesztett
gyakorlatait és a segédanyagokat.

 4000 Ft,- Megrendelő
Az Iskola-egészségügy című könyv és CD. kötet

Fűzési hiba (2 oldal megcserélve) miatt 2000 Ft,- helyett jelenleg 1500 Ft,-

Az Iskola-egészségügy című könyv és CD.

Szerkesztette: dr. Aszmann Anna

Társszerkesztő: dr. Békefi Dezső

Ismertető

 1500 Ft,- Megrendelő
 Az Egészségvédelem a közoktatásban   kötet

 Az Egészségvédelem a közoktatásban című könyv.

Szerkesztette: dr. Aszmann Anna

A könyv ára 1500 Ft.

 1500 Ft,- Megrendelő
 „Hallásszűrés gyermekkorban” DVD DVD A „Hallásszűrés gyermekkorban” és a „Szemészeti szűrések gyermekkorban” című oktató DVD-ket alapellátásban dolgozó szakembereknek ajánljuk. Mindkét szűrésről új szakmai irányelvek jelentek meg a közelmúltban. A DVD-ken szakorvosok mutatják be a szűrésben használandó módszereket, ismertetik a szűrések jelentőségét. A DVD-k tartalmaznak szerkesztett formában előadásokat, gyakorlati bemutatókat, amelyeket hasznos írásos anyagok (az irányelvek szövege, segítő szervezetek címei, a szűrésekhez kapcsolódó tájékoztatók javasolt formái, stb.) egészítenek ki.
A „Hallásszűrés gyermekkorban” DVD elkészítésében közreműködtek:
Dr. Tamás László, Dr. Beke Zsolt, Dr. Szabó Zsolt, Dr. Katona Gábor, Dr. Pytel József,
Dr. Zsilinszky Zsuzsanna és Turi Beáta szurdopedagógus
Az új irányelv kötelezően előírja az újszülöttkori objektív hallásszűrést - általános módszerként az otoacusticus emissziót, míg fokozott kockázatú újszülötteknél a szűrő-BERA-t. Meghatározza az eszközöket, amelyekkel az életkori szűrések végezhetők. 
A „Szemészeti szűrések gyermekkorban” DVD elkészítésében közreműködtek:
Dr. Sényi Katalin, Dr. Szamosi Anna, Dr. Szigeti Andrea, Dr. Mester Erzsébet, Prof. Dr. Süveges Ildikó

1800 Ft,- / db

vagy

3000 Ft,-

a kettő együtt

Megrendelő
 „Szemészeti szűrések gyermekkorban” DVD DVD
 „Sose rázd a kisbabádat!” gyermekbántalmazás megelőzési DVD és szórólap

DVD / szórólap

 „Sose rázd a kisbabádat!” gyermekbántalmazás megelőzési DVD és szórólap
Magyarországon évente 30 gyermek hal meg egyértelműen bántalmazás, elhanyagolás következtében. A Gyermekjóléti Szolgálatok gondozásába kerülő gyermekek kb. 8%-a – kb. 20 ezer gyermek! - szenved bántalmazástól és elhanyagolástól. Szakemberek szerint ott, ahol nagy a szegénység, könnyebben előfordulnak „balesetek” a gyerekkel. Az első életévben bekövetkező halálokok több mint 7 %-a bántalmazás következtében jön létre. A gyermek megrázása a 0-3 éves korú gyermekeket érintő leggyakoribb bántalmazási forma. Általában a fáradt, kontrolljukat vesztett szülők, gondozók okozzák ezt a sérülést. Intézetünk egy Ausztráliában évek óta használt szülőknek szóló felvilágosító anyag magyar adaptációját készítette el, amely egy animációs kisfilmből és a hozzá kapcsolódó szóróanyagból áll (az ausztrál szervezet a szerzői jogokat fenntartja). Intézetünk szeretné felhívni a szakemberek és a lakosság figyelmet a kórkép jelentőségére és aktív felvilágosítással megakadályozni a gyermek megrázásából adódó súlyos szövődményeket. Ajánljuk a DVD használatát gyermekrendelőkben, védőnői családlátogatások során, várandós tanácsadásokon, csecsemős-kismama klubokban, szülői felkészítő tanfolyamokon. A szóróanyag szabadon másolható, terjeszthető, letölthető az OGYEI honlapjáról, azonban a DVD szerzői jogvédelem alatt áll, így azt kizárólagosan az Intézettől lehet megvásárolni.

 750 Ft,- Megrendelő
 A bölcsődei étkeztetés felmérése, pilot vizsgálat CD

A „Közös Kincsünk a Gyermek” Nemzeti Csecsemő és Gyermekegészségügyi Program keretében
A bölcsődei étkeztetés felmérése, pilot vizsgálat
2010.

2500 Ft,- Megrendelő
 A korai fejlesztés-rehabilitáció  DVD

 A DVD tárgyilagosan bemutatja a Magyarországon jelenleg legismertebb korai fejlesztési-rehabilitációs módszereket, programokat, szervezeteket. Hasznos információkat nyújt a támogató szervezetek elérhetőségéről, a társadalombiztosítási juttatások rendszeréről és jogszabályokról. A DVD-t ajánljuk védőnőknek, házi gyermekorvosoknak, rehabilitációs szakembereknek, dietetikusoknak, gyógypedagógusoknak, a téma iránt érdeklődő, ill. a témában érintett minden szakembernek és laikusoknak, szülőknek egyaránt.

 2500 Ft,- Megrendelő
 Gyermekbiztonság – balesetmegelőzés   DVD

 A DVD 14 db 30-50 másodperces balesetmegelőzési spot-ot tartalmaz végtelenített lejátszási formában. A kisfilmek mindegyike modellez egy baleseti helyzetet, majd bemutat egy lehetséges elkerülési módot. A spotok lejátszhatók hang nélkül is, így alkalmasak gyermekrendelőkben, várókban történő vetítésre, a lakosság szélesebb körű tájékoztatása érdekében.
A következő témák kerültek feldolgozásra: gyalogos biztonság, kerékpáros biztonság, vízbiztonság- fulladások megelőzése, járművek utasának biztonsága, discobalesetek megelőzése, kerti medencébe fulladás megelőzése, zuhanásos balesetek megelőzése, égés, forrázás, játszótéri balesetek megelőzése, vegyszermérgezés megelőzése, gyógyszermérgezés megelőzése, áramütés megelőzése, önakasztásos balesetek megelőzése.

 1800 Ft,- Megrendelő
 Tudj és merj segíteni! DVD

Tudj és merj segíteni!

Középiskolásoknak szóló interaktív oktatási segédanyag elsősegélynyújtás témában.
Az oktató anyag végigvezet a legfontosabb sürgősséget igénylő helyzetek felismerésétől a veszélyhelyzet értékelésétől a mentőhíváson át a konkrét teendőkig. Elsősorban azokkal a sérülésekkel, egészségkárosodásokkal foglalkozik, amelyek felismerésében, ellátásában fontos, akár életmentő szerepe lehet az elsősegélynyújtónak. A szöveges megjelenítést hanganyagok és filmrészletek egészítik ki. Az oktató anyag végén két film is megtekinthető, egy hosszabb, több sürgősségi helyzetet is megjelenítő film „Segíts másokon!” címmel, amely tartalmazza a súlyos sérült, a súlyos vérzés, ájulás, égés, epilepsziás rosszullét, végtagsérülések ellátását, valamint az eszköz nélküli újraélesztést és a defibrillátor alkalmazását. A rövidebb film „Ments életet!” címmel az eszméletlen beteg ellátását és a 2006. évi ajánlás szerinti eszköz nélküli újraélesztést tartalmazza.
Az oktatási segédanyagot azoknak a középiskolai tanároknak, iskolaorvosoknak, védőnőknek ajánljuk, akik ebben a témában a tanulók ismereteinek fejlesztésével foglalkoznak.

 

 2500 Ft,-  Megrendelő