Cifra Palota – közlekedésbiztonság, balesetmegelőzés

2015. Június 8.

Márciustól májusig 5 alkalommal az NKH szervezésében a MÜPA-ban, a Cifra Palota vendégei voltunk, ahol elsősorban a közlekedésbiztonság és a gyermekbaleset megelőzés témái jelentek meg standunkon.

 

Állomáshelyünkhöz 3-10 éves gyermekeket és szüleiket vártuk. Minden alkalommal izgalmas interaktív játékokkal, tesztekkel, képtotókkal, színezőkkel, memorival készültünk. Az egészen kicsik a varázsdobozunkban csoportosítható, felpróbálható, kipróbálható biztonsági eszközös, válogatós játéknak örültek a legjobban. A legnagyobb sikere a vízbiztonsághoz tartozó eszközöknek volt, amik mellé természetesen a strandjátékokat is becsempéztük a legkisebbek örömére.

 

A játékok során gyerekek visszajelzést kaptak saját ismereteikről és tudásukról, felhívtuk a figyelmüket azokra a balesetveszélyes szituációkra, amelyekre egyébként nem gondoltak, vagy nem tudják, milyen óvintézkedést tehetnek az elkerülése érdekében.
Szülők, felnőttek részére külön teszttel és gyakorlati feladatokkal készültünk - piktogram játék, sztorikártya, mérgező növények felismerése.

 

A programok során különös hangsúlyt fektettünk a gyermekbalesetek szezonalitására a nyári szünet közeledtével így kiemelten kezeltük a gyalogos, kerékpáros, vízi és otthoni baleseteket.